NaslovnaBeogradDešavanjaZABRANJENA "MIRDITA"! Oglasio se Dačić i saopštio udarnu odluku MUP!

ZABRANJENA „MIRDITA“! Oglasio se Dačić i saopštio udarnu odluku MUP!

-

- Oglasi -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, saopštio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo naredbu da se prekine javno okupljanje „Mirdita, dobar dan“.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je naredbu da se prekine javno okupljanje „Mirdita, dobar dan“, zbog opasnosti od ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, kao i opasnosti od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Takođe, neće biti dozvoljeni ni drugi skupovi na tom prostoru. Sa ovom naredbom su upoznati organizatori skupa – izjavio je ministar Dačić.

Podsetimo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić takođe je nedavno rekao da grad Beograd neće dati niti jednu saglasnost za održavanje ovog festivala.

– Izričito sam protiv održavanja festivalaMirdita, dobar dan“ koji godinama unazad direktno falsifikuje i menja istoriju kroz promovisanje takozvanog kosovskog kulturnog nasleđa, izuzimajući činjenicu da je ono srpsko, čime organizatori ovog Festivala dovode u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije – rekao je tada Šapić.

 

Prema njegovim rečima, ovakvi festivali pod izgovorom da promovišu savremenu kulturnu scenu Prištine, usred Beograda na mala vrata uvode koncept „kosovske kulturne baštine“.

– Perfidno, na mala vrata, pokušavaju da uvedu i promovišu politički koncept „kosovske kulturne baštine“, odnosno albanizaciju srpske baštine na Kosovu i Metohiji kroz pokušaj izgradnje kolektivnog kulturnog nasleđa. Grad Beograd u tome neće učestvovati – naveo je gradonačelnik Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Letnji Virusi: Kako se Šire Tokom Vrelih Dana i Šta Možemo...

0
Letnji virusi su virusi koji postaju posebno aktivni tokom vrelih dana, kada visoke temperature i vlažnost stvaraju idealne uslove za njihovo širenje. Ovi virusi najčešće...
- Oglasi -