NaslovnaPolitikaVučić: Osvojili smo 52 odsto glasova u Beogradu

Vučić: Osvojili smo 52 odsto glasova u Beogradu

-

- Oglasi -

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je izborna lista okupljena oko Srpske napredne stranke osvojila 52 odsto glasova u Beogradu, kao i da je sigurno pobedila u 15 od 17 beogradskih opština. 

Na konferenciji za medije u sedištu SNS, Vučić je rekao da su neverovatno ubedljive pobede u Novom Sadu i Nišu.

Najubedljivija pobeda je u Pećincima, gde smo na izlaznost od 78 odsto osvojili 86 odšto glasova, što je gotovo neverovatno. Neverovatna je pobeda u Novom Sadu i neverovatno ubedljiva. I želim da čestitam, uz čestitke Aleksandru Šapiću, želim da čestitam profesorki Turkulov, jer takva pobeda u Novom Sadu, gde smo osvojili 45 mandata i dobili skoro 53% glasova“, rekao je Vučić.

Naglasio je da je to bilo značajno, posebno imajući u vidu da je opozicija u  Novom Sadu izašla u dve ili tri kolone, a da je izlaznost bila dobra, 50 odsto.

Imamo u Beogradu većinu, imaćemo najverovatnije 63 mandata

Aleksandar Vučić izjavio je da su danas naprednjaci osvojili većinu 62 ili 63 mandata od ukupno 110, kao i da je verovatnije da je to 63 mandata.

„Više od godinu dana traju stravični pritisci vezani za nacionalne odnosno parlamentarne izbore, pokrajinske izbore, gradske izbore i lokalne izbore. Većinu smo imali i posle 17. decembra u Beogradu, 54 od 110, ali smo smatrali sa dva dodatna 56 da to nije dovoljan legitimitet, jer neki drugi nisu želeli da prave koaliciju sa nama. Znači da umesto 54 mandata imaćemo 62 ili 63, što je vrlo lako“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u štabu SNS u Beogradu.

To nije broj mandata, to je procenat glasova, rekao je Vučić.

Ulazimo u novu eru, sada svi imaju čist i otvoren mandat za reforme i promene

Predsednik Srbije ocenio je večeras, nakon završenih izbora na kojima je lista okupljenja oko SNS ostvarila ubedljivu pobedu na lokalnim izborima, da Srbija  ulazi u novu eru i naglasio da sada svi imaju čist i otvoren mandat za reforme i promene neophodne srpskom društvu.

„Prva stvar je da sada svi vi ovde okupljeni imate čist i otvoren mandat za sve što ste tražili od naroda povodom reformi, povodom promena koje ste sami najavili i koje su neophodne našem društvu“, rekao je Vučić.

Naglasio je da je sada potrebno da se Expo uradi na najbolji mogući način.

„To znači ne samo organizacione i strukturalne pripreme za ono što dolazi u Beogradu, već i u celoj Srbiji, od Sombora do Kikinde, od Surdulice, gde smo osvojili 88 odsto zajedno, do Apatina“, podsetio je predsednik.

Vučić poručio naprednjacima da „pruže ruku svojim političkim protivnicima“

Predsednik Srbije poručio je večeras svim predstavnicima Srpske napredne stranke da pruže ruku svojim političkim protivnicima, jer oni sada imaju veoma značajnu zastupljenost u ogromnom broju gradova i opština.

„Da pokažete poštovanje prema njima. Da tri puta u Nišu razmislite hoćete li sami i kako ćete da vladate pre nego što presečete, zato što očigledno da to nije rezultat kakav je zabeležen u Beogradu i Novom Sadu. U Novom Sadu ste imali bukvalno sve stranke i pokrete, mnogo novca je uloženo protiv nas i ovako, zastrašujuće ubedljivu pobedu što nije slučaj u Nišu“, rekao je predsednik.

Dodao je da je zahvalan Nišlijama na pobedi, jer je, kako je rekao izvučena u poslednji čas.

„Video sam da smo mi bili sedam dana do izbora na 29 mandata, morali smo to svojom aktivnošću da podignemo na 31 mandat. Zato je poslednji skup održan tamo“, rekao je Vučić u svom obraćanju u štabu naprednjaka.

AVTOR/IZVORTanjug

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Letnji Virusi: Kako se Šire Tokom Vrelih Dana i Šta Možemo...

0
Letnji virusi su virusi koji postaju posebno aktivni tokom vrelih dana, kada visoke temperature i vlažnost stvaraju idealne uslove za njihovo širenje. Ovi virusi najčešće...
- Oglasi -