NaslovnaDruštvoTamara Misirlić koja se bavi humanitarnim radom, pa se tako podsetila najpotresnijeg...

Tamara Misirlić koja se bavi humanitarnim radom, pa se tako podsetila najpotresnijeg slučaja (VIDEO)

-

- Oglasi -

Tamara Misirlić, istaknuta humanitarka, posvetila je svoj život pomaganju drugima i pružanju podrške onima kojima je najpotrebnija. Kroz godine svog rada, susrela se sa mnogim teškim i potresnim pričama koje su oblikovale njen humanitarni put.

Međutim, jedan slučaj posebno se urezao u njeno srce i često ga se seti sa suzama u očima – slučaj deke Mileta.

Deka Mile je bio stariji gospodin, usamljen i zaboravljen od strane društva, ali u njemu je Tamara pronašla inspiraciju i snagu da nastavi sa svojim humanitarnim radom. Kada ga je prvi put upoznala, Mile je živeo u izuzetno teškim uslovima, bez osnovnih sredstava za život i bez ikakve podrške. Njegova priča bila je potresna: nekada je bio vitalan i ponosan čovek, ali ga je niz nesrećnih okolnosti doveo do ivice egzistencije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beograd Danas (@beograd_danass)

Tamara je odlučila da mu pomogne na svaki mogući način. Prvo je organizovala prikupljanje osnovnih namirnica i higijenskih proizvoda za njega. Potom je, kroz mrežu svojih saradnika i prijatelja, uspela da mu obezbedi medicinsku pomoć i toplu odeću. Njena posvećenost i upornost nisu prestajale na tome – redovno ga je posećivala, razgovarala s njim i pružala mu emotivnu podršku koja mu je bila preko potrebna.

Deka Mile je bio dirnut Tamarinom dobrotom i pažnjom. Njegova zahvalnost nije se mogla meriti rečima, a svaki put kad bi je video, oči bi mu se napunile suzama radosnicama. Nažalost, njegova borba sa životnim nedaćama nije trajala dugo, ali Tamara je uspela da mu poslednje dane učini dostojanstvenim i ispunjenim toplinom i pažnjom.

Ovaj slučaj ostavio je neizbrisiv trag u Tamari. I danas, kad god se seti deke Mileta, oči joj se napune suzama, podsećajući je na važnost humanitarnog rada i na to koliko jedna osoba može promeniti život drugog, makar i na kratko. Mileta je postao simbol njene misije i motivacija da nastavi sa svojim radom, pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Vaš Vodič Kroz Čvoriće na Štitnoj Žlezdi: Kada je Vreme za...

0
 Čvoriće na Štitnoj Žlezdi, mala ali moćna, igra ključnu ulogu u našem organizmu, regulišući metabolizam i mnoge druge važne funkcije.   Nažalost, problemi sa štitastom žlezdom...
- Oglasi -