NaslovnaSvetStoltenberg Oštro Upozorio Kinu: Ako Ne Prestanete Da Podržavate Rusiju, Slediće Posledice...

Stoltenberg Oštro Upozorio Kinu: Ako Ne Prestanete Da Podržavate Rusiju, Slediće Posledice VIDEO

-

- Oglasi -

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, izjavio je danas za BBC da će Kina snositi posledice ako ne promeni svoje ponašanje i nastavi da podržava Rusiju u ratu u Ukrajini.

 

Stoltenberg je izjavio da Peking „pokušava da sedi na dve stolice“, podržavajući ruske ratne napore dok istovremeno održava odnose s evropskim saveznicima.

– Ovo neće funkcionisati na duge staze – rekao je Stoltenberg za BBC tokom posete Vašingtonu.

Dok je Stoltenberg u Vašingtonu, ruski predsednik Vladimir Putin odlazi u Severnu Koreju, a prošlog meseca je bio u Kini.

– Rusija se trenutno sve više usklađuje s autoritarnim liderima – rekao je Stoltenberg za BBC, navodeći Iran, Peking i Severnu Koreju.

Stoltenberg je dodao da je Severna Koreja poslala artiljerijske granate Rusiji, a zauzvrat je Rusija obezbedila naprednu tehnologiju za severnokorejske raketne i nuklearne programe.

Stoltenberg je dodao da članice NATO-a razgovaraju o korišćenju transparentnosti u pogledu svog nuklearnog arsenala kao sredstva za odvraćanje.

Rekao je da je Severna Koreja poslala artiljerijske granate Rusiji, a zauzvrat je Rusija obezbedila naprednu tehnologiju za severnokorejske raketne i nuklearne programe.
„Severna Koreja na taj način pomaže Rusiji da vodi agresorski rat protiv Ukrajine.“

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

ALCARAZ

Alcaraz je pobedio Medvedeva i čeka protivnika u finalu Vimbldona.

0
CARLOS ALCARAZ se plasirao u finale Vimbldona nakon što je u polufinalu pobedio Danila Medvedeva rezultatom 6:7, 6:3, 6:4, 6:4. Medvedev je odigrao odličan...
- Oglasi -