NaslovnaKulturaSestre Gobović oduševile Beograd u prepunoj mts Dvorani

Sestre Gobović oduševile Beograd u prepunoj mts Dvorani

-

- Oglasi -

Sestre Gobović: Koncert je započeo dirljivom izvedbom pesme “Srbija,” u kojoj je na sceni učestvovalo čak 150 izvođača, stvarajući prizor koji je ostavljao bez daha.

 

Sestre Gobović su večeras održale spektakularan koncert pod sloganom „Lepota je u tradiciji“ i oduševile publiku u prepunoj mts Dvorani, pružajući nezaboravno putovanje kroz srpsku muzičku baštinu.

Marina i Marija Gobović, izvođačice tradicionalne izvorne muzike, priredile su spektakularni koncert na kojem je publika uživala, pozdravljajući svaku pesmu gromoglasnim aplauzom. Njihov nastup dodatno je obogatio Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” i dečiji hor “Slavujčići”, kojim sestre rukovode pri Hramu Svetog Save. Spektakl su upotpunili specijalni gosti – Frajle, Renato Henc i Tijana Rajković. Njihova zajednička energija unela je posebnu emociju u ovu izuzetnu, magičnu noć.

@sestre.gobovic #lepotajeutradiciji #viral #sestregobovic #tiktok #mtsdvorana ♬ original sound – Sestre Gobovic

 

Koncert je započeo dirljivom izvedbom pesme “Srbija,” u kojoj je na sceni nastupilo čak 150 izvođača, stvarajući prizor koji je oduzimao dah.

Tokom koncerta, sestre Gobović su premijerno predstavile dve nove pesme, koje će tek odjeknuti u široj javnosti. Publika je sa oduševljenjem prihvatila nove melodije i tekstove, nagovestivši da će ove pesme postati veliki hitovi.

Vrhunac večeri nastupio je kada su se svi izvođači pridružili sestrama Gobović na sceni za zajednički bis sa pesmom „Hoću da pevam.“ Uz prskalice i svetlosne efekte, cela dvorana se podigla i zaplesala uz taktove ove pesme, koji će ostati urezani u sećanju svih prisutnih!

Koncert je privukao veliki broj ljubitelja muzike, kao i mnoge ugledne zvanice iz političkog i javnog života. Ispred Srpske Pravoslavne Crkve prisustvovao je đakon Nikolaj Vuković, a među političarima su bili Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski i Lav Pajkić ispred Ministarstva kulture. Takođe, prisustvovao je Dr Vladimir Božović ispred Generalnog konzulata Republike Srbije u Njujorku. Iz sveta muzike, koncert su uveličale Ana Bekuta, Snežana Đurišić i operska diva Ljubica Vraneš. Među prisutnima su bile i spisateljica Simonida Milojković, voditeljka Olivera Perkovski, kao i mnoge druge ličnosti iz javnog, umetničkog i kulturnog života.

Milica Đurđević Stamenkovski, Milutin Bukva, Dragana Miljanic

Sestre Gobović su tokom cele večeri plenile svojim glasom i izgledom, noseći haljine iz modnog ateljea “Čarolija”.

Ova noć bila je pravo slavlje srpske kulture i tradicije. Sestre Gobović su svojim neumornim radom i neiscrpnom energijom još jednom pokazale koliko je važna i vredna srpska tradicionalna muzika. „Ovim koncertom obeležavamo 20 godina našeg rada na očuvanju tradicionalne izvorne muzike. Nove pesme koje komponujemo su u duhu tradicije, jer smatramo da je lepota u tradiciji“, rekle su sestre.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Advertisment -

POSLEDJE DODATO

Stoltenberg

Stoltenberg Oštro Upozorio Kinu: Ako Ne Prestanete Da Podržavate Rusiju, Slediće...

0
Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, izjavio je danas za BBC da će Kina snositi posledice ako ne promeni svoje ponašanje i nastavi da podržava...