NaslovnaBeogradŠapić: Novoizgrađeni vrtić u Bariču jedan je od najvećih u Beogradu

Šapić: Novoizgrađeni vrtić u Bariču jedan je od najvećih u Beogradu

-

- Oglasi -

Ako nastavimo ovim tempom, Obrenovac i sve rubne opštine postaće atraktivnije za život od gradskog jezgra-

Novoizgrađeni vrtić u Bariču jedan je od najvećih u Beogradu, sa kapacitetom za više od dve stotine dece, čime je rešeno pitanje liste čekanja u ovom mestu. Ovo je izjavio predsednik Privremenog organa Grada Beograda, Aleksandar Šapić, prilikom obilaska novog objekta. Šapić je dodao da problema gotovo da nema ni u celom Obrenovcu, osim možda u manjim mestima, što je rezultat ulaganja u ovu i druge rubne opštine.

– U Obrenovcu su nedavno počeli s radom moderan dijagnostički centar i ambulanta, koje sam otvorio sa tadašnjom ministarkom zdravlja Danicom Grujičić. Takođe sam prisustvovao završetku rekonstrukcije Tamnavske ulice, obišao početak radova na izgradnji velike pijace u centru, i pre nekoliko meseci posetio atletski stadion, čija je gradnja u toku.

U Trstenici je izgrađena vodovodna mreža za oko 300 kuća, gde sam takođe bio prisutan. Trenutno se u Bariču renovira objekat mesne zajednice od hiljadu kvadrata, koji ću sada obići. Pre oko godinu ili godinu i po dana rekao sam da ću jednako posvetiti pažnju razvoju svih delova grada. Od tada sam često bio u Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, mnogo više nego moji prethodnici u dužem vremenskom periodu.

Ako nastavimo ovim tempom infrastrukturnih radova, rubne beogradske opštine postaće atraktivnije za život od gradskog jezgra, a Barič, zbog svoje lokacije i dobre povezanosti s Novim Beogradom, jedno je od takvih mesta – naveo je Šapić.

Ocenio je da su mnoge stvari postignute u proteklih godinu i po dana, ali da će se ulaganja svakako nastaviti.

– Ako budem imao priliku da nastavim da vodim grad u normalnim okolnostima, a ne sa privremenim organima, činiću sve što mogu da Beograđani što manje osećaju te poteškoće. Mnoge stvari koje smo planirali zajedno sa Opštinom nismo uspeli da završimo zbog trenutne situacije – rekao je Šapić, dodajući da neće žaliti zbog toga, već se nada da će se sve stabilizovati nakon izbora.

Obrenovac je „grad u gradu” jer ima sve karakteristike da to bude, istakao je Šapić, obećavši da će učiniti sve da ova opština nastavi da se razvija još brže.

– Čitava Srbija će se zbog EKSPO-a u narednim godinama razvijati, a Beograd bi to posebno trebalo da iskoristi. EKSPO će biti prilika da se investira u mnoge druge projekte, uključujući i Obrenovac. Ekonomska klima biće drugačija i omogućiće sprovođenje mnogih novih projekata jer tako postupaju pametne države – naglasio je Šapić.

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević istakao je da je izgradnja ovog vrtića dokaz da Opština zajedno sa Gradom Beogradom vredno radi na obezbeđivanju adekvatnih uslova za odrastanje i razvoj dece.

– Nakon ovog objekta nastavljamo sa rekonstrukcijom i izgradnjom drugih vrtića u Obrenovcu, kako bismo rasteretili postojeće i obezbedili deci u Obrenovcu uslove kakve imaju deca u centru Beograda – istakao je Stanojević.

Na kraju, zahvalio je Aleksandru Šapiću na poseti i izrazio nadu da će se dosadašnja uspešna saradnja između ove opštine i Grada Beograda nastaviti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Vaš Vodič Kroz Čvoriće na Štitnoj Žlezdi: Kada je Vreme za...

0
 Čvoriće na Štitnoj Žlezdi, mala ali moćna, igra ključnu ulogu u našem organizmu, regulišući metabolizam i mnoge druge važne funkcije.   Nažalost, problemi sa štitastom žlezdom...
- Oglasi -