NaslovnaBeogradŠapić: Beograđani jesu i biće prioritet našeg političkog delovanja

Šapić: Beograđani jesu i biće prioritet našeg političkog delovanja

-

- Oglasi -

Šapić: Mislim da je došlo vreme i pokušaću to svojim primerom da pokažem, kao što sam se trudio i na Novom Beogradu dok sam bio na njegovom čelu 10 godina, da u ovom mandatu Beograđani budu prioritet našeg političkog delovanja i da su sve naše različitosti manje važna stvar.

Moja vrata će biti otvorena za svakog ko želi da da svoj doprinos tome. A moj savet opoziciji je da, ukoliko želi da me posluša, iako jeu ubeđena da se meni u političkom životu nakon 14 godina sve dešava slučajno, prvo stekne neko znanje, onda da pokuša nešto od nekog i da nauči i, pre svega, da bude konstruktivna, da nešto konkretno uradi, a da se pritom međusobno ne napadamo i ne omalovažavamo, jer to može svako, rekao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda u „Beogradskoj hronici” na RTS-u.

Osvrnuo se i na rezultate izbora u beogradskim opštinama i potvrdio da će SNS većinski formirati vlast u svim gradskim opštinama.

– Lokalni odbori će se pozabaviti Vračarom, Savskim vencem i Starim gradom, odnosno opštinama u kojima je očigledno da je neophodno sklapanje koalicija. Nakon toga očekujemo da ćemo u svih 17 beogradskih opština imati priliku da preuzimamo punu odgovornost za vođenje opština kao i u prethodne četiri godine – rekao je on.

Na pitanje da li će na upravljanje opštinama imati uticaja to ako opozicija formira vlast, Šapić je naveo:

– I kao predsednik opštine Novi Beograd govorio sam da, ukoliko dobijem priliku da budem na čelu Beograda, nikada neću dozvoliti da zbog naše različitosti ili zbog toga što Grad ili opštine vode ljudi iz različitih političkih opcija trpe opštine i građani te opštine. To sam rekao i u izbornoj noći. Ja ću biti gradonačelnik svih Beograđana, a samo će od te opštinske uprave zavisiti da li ćemo imati nekih problema. To vam je isto kao Privremeni organ, gde za osam meseci, koliko je bio na snazi, Dobrica Veselinović i Vladimir Obradović nisu glasali ni za jednu odluku koju smo donosili. Ili su bili uzdržani, ili su bili protiv. Po zakonu verovatnoće nemoguće je da nijedna odluka nije bila dobra. Tako da se ovde postavlja pitanje o stavu opozicije, da li ona žele da učestvuju u konstruktivnim odlukama, a to će imati priliku da pokažu i „Kreni-promeni” i ova druga lista „Biram Beograd”, koja će sada biti dosta heterogena – kazao je Šapić.

Napomenuo je da će vladajuća većina biti spremna da prihvati svaki predlog opozicije koji je konstruktivan, smislen i sprovodiv, jer samo tako bavljenje politikom ima smisla.

– Očekujem da će u toku juna biti konstituisana Skupština grada i da ćemo do kraja juna početi normalno da funkcionišemo. Da završavamo stvari koje smo započeli i da se spremamo za jesen, za ono što smo planirali, ali nažalost nismo mogli da ostvarimo zbog privremenog finansiranja i pozicija u budžetu. Želim Beograđanima ono što želim i sebi, a to je da se u toku leta stabilizujemo i da od septembra što normalnije krenemo da živimo. Verujem da za četiri godine Beograd neće moći da se prepozna. Velika je prilika da sada, infrastrukturno i kvalitativno, Beograd doživi najveće promene u poslednjih 20 godina. Da budemo nadomak prve linije metroa, jer on menja suštinski život u našem gradu, a da od svih stvari o kojima smo puno govorili, kao što su Ekspo i druga velika ulaganja i investicije koje država sprovodi, vrlo brzo vidimo plodove tog rada koji je iza nas te da Beograđani osete sve ono što smo uradili u proteklom periodu – zaključio je Šapić.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Advertisment -

POSLEDJE DODATO

Stoltenberg

Stoltenberg Oštro Upozorio Kinu: Ako Ne Prestanete Da Podržavate Rusiju, Slediće...

0
Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, izjavio je danas za BBC da će Kina snositi posledice ako ne promeni svoje ponašanje i nastavi da podržava...