NaslovnaRat u UkrajiniRusija koristi najmoćnije oružje: Predstoje strahote i kolaps odbrane

Rusija koristi najmoćnije oružje: Predstoje strahote i kolaps odbrane

-

- Oglasi -

Najmoćnije oružje: Bombardovanje položaja ukrajinskih oružanih snaga avio-bombama FAB-3000 preopteretiće vazdušnu odbranu Ukrajine, piše The National Interest.

„Ako se na istoku Rusije masovno proizvodi ovo naoružanje, kako navode ruski mediji, onda će bombardovanje ovim gigantima ciljeva u Ukrajini preopteretiti vazdušnu odbranu Ukrajine i srušiti celu njenu strategiju odbrane od udara iz vazduha,“ stoji u članku.

Analitičar je upozorio da ukrajinske oružane snage nemaju načina da odbiju napade ovako moćnog naoružanja. Takođe je pretpostavio da će upotreba FAB-3000 u zoni specijalne vojne operacije (SVO) biti jedan od ključnih faktora koji će dovesti do završetka sukoba u korist Rusije.

U petak je novinar nemačkog Bilda, Julijan Repke, pozivajući se na video koji je kružio internetom, izvestio o prvom korišćenju FAB-3000 sa UMPC-om (univerzalnim modulom planiranja i korekcije) od strane ruskih trupa.

U martu je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je pokrenuta masovna proizvodnja trotonskih avio-bombi FAB-3000. Kako je za RIA Novosti izjavio ruski vojni stručnjak Aleksej Leonkov, ova trotonska avio-bomba poseduje toliku razornu snagu da se može koristiti za napade na posebno utvrđena područja, a nove tehnologije će je praktično pretvoriti u visokoprecizno oružje.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije (VKS) aktivno koriste avio-bombe opremljene univerzalnim modulima planiranja i korekcije (UMPC) u zoni specijalne vojne operacije (SVO). Borbeni avioni sada mogu da gađaju utvrđene položaje ukrajinskih snaga bez izlaganja vatri protivničkih protivvazdušnih raketnih sistema.

AVTOR/IZVORInformer

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Letnji Virusi: Kako se Šire Tokom Vrelih Dana i Šta Možemo...

0
Letnji virusi su virusi koji postaju posebno aktivni tokom vrelih dana, kada visoke temperature i vlažnost stvaraju idealne uslove za njihovo širenje. Ovi virusi najčešće...
- Oglasi -