NaslovnaRat u UkrajiniPutin upozorio NATO: Sukob na pomolu! David Petreus upozorio

Putin upozorio NATO: Sukob na pomolu! David Petreus upozorio

-

- Oglasi -

Bivši direktor Američke centralne obaveštajne agencije (CIA) David Petreus upozorio je zapadne zemlje da se probude, jer će Putin „krenuti u sukob s NATO-om ako pobedi u ratu u Ukrajini“.

 

„On je bio veoma jasan, i mislim da je očigledno, gledajući unazad, da smo trebali slušati tog čoveka (ruskog predsednika). On nam govori ono u šta veruje“, rekao je Petreus u intervjuu za britanski „San“.

„Da bi Zapad pobedio Putina,“ istakao je Petreus, „mora učiniti sve što je moguće da pomogne Ukrajini.“

„Rat u Ukrajini bi se mogao proširiti na region ako Putin uspe u Ukrajini. On neće biti zadovoljan time da se zaustavi u Ukrajini. Moldavija bi očigledno bila sledeća, a posle toga mogu biti Litvanija ili neka od baltičkih država,“ naveo je Petreus, prenosi Tanjug.

Takođe je ocenio da je ključ za pobedu Ukrajine brzo povećanje broja vojnika i vojne moći uz pomoć njenih zapadnih saveznika.

„Stvarnost je teška, i to je dodatni razlog zašto bi trebalo da učinimo sve što možemo da pomognemo Ukrajini na svaki mogući način“, dodao je Petreus.

Istakao je da Ukrajina takođe mora da napravi veliki tehnološki napredak, podsećajući na njen uspeh u poražavanju ruske flote u Crnom moru.

„Imajte na umu da su oni (Ukrajinci) postigli to što su postigli u Crnom moru, ne uz pomoć brodova ili mornara, već dronova. Pomorski dronovi, vazdušni dronovi i protivbrodske rakete omogućili su im da potope trećinu ruske flote u Crnom moru“, naveo je Petreus.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Advertisment -

POSLEDJE DODATO

Stoltenberg

Stoltenberg Oštro Upozorio Kinu: Ako Ne Prestanete Da Podržavate Rusiju, Slediće...

0
Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, izjavio je danas za BBC da će Kina snositi posledice ako ne promeni svoje ponašanje i nastavi da podržava...