NaslovnaSportNovak Đoković odlučan da reši zdravstvene probleme: Hitna poseta lekaru zbog simptoma...

Novak Đoković odlučan da reši zdravstvene probleme: Hitna poseta lekaru zbog simptoma vezanih za glavu

-

- Oglasi -

Novak Đoković stigao je u Urgentni centar u Beogradu! Nakon dolaska u Beograd, najbolji teniser sveta odmah je odlučio da potraži medicinsku pomoć zbog udarca u glavu koji je pretrpeo tokom masters turnira u Rimu.

Radi predostrožnosti, Nole je insistirao na detaljnom pregledu.

Kako bi izbegao uzbuđenje javnosti, Đoković je neprimetno ušao u Urgentni centar preko sporednog ulaza oko 10 časova, gde je odmah dočekan od strane medicinskog osoblja. Boravak u zdravstvenoj ustanovi nije bio dug, a Novak ju je napustio u dobrom raspoloženju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beograd Danas (@beograd_danass)

Kasnije se otkrilo, prema ekskluzivnim informacijama Republike, da je nakon prijema Novak krenuo na snimanje EG-a glave. Srećom, rezultati su bili brzo dostupni, pa je Đoković gotovo odmah po izlasku iz ordinacije pozvan nazad da čuje nalaz.

Prema našim izvorima, Nole je sa zadovoljstvom pročitao najlepše moguće vesti na papiru. Naime, snimak je bio „uredan“, što znači da tokom pregleda nisu uočene nikakve anomalije ili posledice udarca koji je Novak doživeo u glavu.

Đoković je odlučio da se pregleda u Beogradu iz predostrožnosti, uzimajući u obzir i informacije koje su mu stizale. Iako lično nije pregledao Đokovića, poznati neurolog dr. Šon Malen koristio je veštačku inteligenciju kako bi procenio silu udarca koju je Novak pretrpeo. Prema njegovim istraživanjima, padajuća flaša, sa minimalnom početnom snagom, sa visine od dva metra, udarila je Đokovića sa otprilike 79,2 Njutna sile, što se može uporediti sa udarcem srednje velikog psa koji skače na nekoga.

Dr. Malen je naglasio potencijalne neurološke implikacije takvog udarca u frontoparijetalnu regiju, izražavajući zabrinutost zbog mogućih simptoma kao što su glavobolja, mučnina, pa čak i ozbiljniji kognitivni poremećaji koji bi mogli uticati na Đokovićevu koordinaciju, senzornu obradu i igru na terenu.

Verovatno je upravo zbog toga Novak odlučio da se podvrgne pregledu, kako bi otklonio svaku mogućnost da nešto nije u redu, posebno pred nastavak priprema za Rolan Garos, nakon Vimbldona, a potom i Olimpijskih igara.

Podsetimo, pre samo dve sedmice, pre turnira u Rimu, Novak je takođe bio u Urgentnom centru. Tada je otac najboljeg tenisera na svetu, Srđan Đoković, bio na bolničkom lečenju u Beogradu zbog povrede nadlaktične kosti. Kako je naš portal tada ekskluzivno preneo, do povrede je došlo kada je Srđan pao sa stolice dok je hranio ptice. Ovo je rezultirao preolomom nadlaktične kosti, zbog čega je hitno zatražio medicinsku pomoć u Urgentnom centru.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Letnji Virusi: Kako se Šire Tokom Vrelih Dana i Šta Možemo...

0
Letnji virusi su virusi koji postaju posebno aktivni tokom vrelih dana, kada visoke temperature i vlažnost stvaraju idealne uslove za njihovo širenje. Ovi virusi najčešće...
- Oglasi -