NaslovnaDruštvoNesavesni investitori u Beogradu: Stanari zgrade u ulici" Porodice Trajković "na Banjici...

Nesavesni investitori u Beogradu: Stanari zgrade u ulici“ Porodice Trajković „na Banjici postavljaju džakove zbog poplava

-

- Oglasi -

Nesavesni investitori! U poslednjih nekoliko godina, Beograd se suočava sa ekspanzijom građevinskih projekata, što privlači mnoge domaće i strane investitore.

Iako je ovaj građevinski bum doneo novi izgled prestonici i obogatio njenu infrastrukturu, mnogi stanovnici novih zgrada suočavaju se sa ozbiljnim problemima zbog nesavesnog pristupa nekih investitora.

Jedan od upečatljivih primera nesavesne gradnje nalazi se u ulici Porodice Trajković na Banjici čiji je investitor“ Zoned Blok “


Stanari stambenog objekta u kome su kupili stanove moraju preduzimati ekstremne mere zaštite zbog učestalih poplava. Uprkos tome što su tek nedavno useljeni u novu zgradu, stanari su već bili primorani da se suoče sa ozbiljnim problemima sa vodom.
Takodje kako navode bili su primorani preuzeti svoje stanove bez upotrebne dozvole,tehničkog prijema i kanalizacije.


Trenutno je kiša najveći problem jer Svaki put kada meteorolozi najave obilne padavine, stanovnici ove zgrade organizuju se kako bi postavili vreće sa peskom oko ulaza i drugih kritičnih tačaka, u pokušaju da spreče prodiranje vode u njihove domove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beograd Danas (@beograd_danass)

„Ovo je apsolutno neprihvatljivo. Kupili smo stanove po tržišnim cenama, verujući da su izgrađeni po svim propisima i standardima. Sada, umesto da uživamo u svom domu, svakodnevno strahujemo od poplava“, kažu stanari zgrade. „Moramo se organizovati i postavljati vreće sa peskom svaki put kad najave kišu. Ovo nije način na koji smo zamišljali život u novoj zgradi.“

Problemi sa vodom nisu jedini s kojima se suočavaju stanari. Kako navode, u zgradi su evidentirani i problemi sa vlagom, neadekvatnom izolacijom i lošom zvučnom izolacijom između stanova. Svi ovi problemi ukazuju na mogućnost da su radovi izvedeni na brzinu, bez adekvatne kontrole kvaliteta i poštovanja građevinskih standarda.

Stručnjaci iz oblasti građevinarstva ističu da je ovakva situacija rezultat manjka adekvatne regulative i kontrole u procesu izgradnje. „Građevinska industrija u Beogradu raste velikom brzinom, ali nažalost, neki investitori koriste ovu priliku za brzu zaradu, ne vodeći računa o kvalitetu gradnje. Posledice toga trpe stanari, koji su primorani da se suočavaju sa problemima koje nisu mogli ni da zamisle pri kupovini stana.

 

Ovaj slučaj je samo jedan u nizu, a mnogi građani Beograda se pitaju koliko još ovakvih problema je skriveno iza fasada novootvorenih zgrada. Potrebno je hitno preduzeti mere kako bi se obezbedila adekvatna kontrola kvaliteta i zaštita prava kupaca nekretnina. Bez toga, Beograd će se suočavati sa sve većim brojem nezadovoljnih stanara i narušenim poverenjem u građevinsku industriju.

4 KOMENTARA

  1. Tu zgradu dve godine Zoned odbija da zavrsi, zgrada nema prikljucke vode i kanalizacije, nema tehnicki pregled, stanari svaki dan imaju neke muke, gasenje vode, poplave, curenja, odletelo pola krova… investitor ignorise,vestaci su bili sokirani stanjem nove zgrade, podneta je tuzba ali kao i sve u nasoj zemlji sve presporo, inspekcija kaze sto ste se uselili…vreme prolazi a stanari svaki dan imaju nove probleme a postenu su platili stanove, racunajuci da ce zgrada biti useljiva a ne suplje gradiliste…

  2. Ovo je strašno! Najskuplji stanovi u Evropi, a kvalitet života kao u Bangladešu. Ovakve „investitore“ i lopove treba debelo kazniti i izbaciti sa tržišta kako se ovakve stvari ne bi ponavljale. Gde su inspekcije?

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Vaš Vodič Kroz Čvoriće na Štitnoj Žlezdi: Kada je Vreme za...

0
 Čvoriće na Štitnoj Žlezdi, mala ali moćna, igra ključnu ulogu u našem organizmu, regulišući metabolizam i mnoge druge važne funkcije.   Nažalost, problemi sa štitastom žlezdom...
- Oglasi -