NaslovnaVestiNastavlja se akcija suzbijanja komaraca! Evo kada i gde se očekuje rad...

Nastavlja se akcija suzbijanja komaraca! Evo kada i gde se očekuje rad ekipa Gradske čistoće

-

- Oglasi -

Ekipe „Gradske čistoće“ nastaviče i danas akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Ekipe će suzbijati komarce od 3.30 časova.

Tretmanom će biti obuhvaćeni obala Dunava – Grocka, Gročanska Ada, Ada Međica, Beograd na vodi, Bežanijski zimovnik, Košutnjak, Topčider, Hajd park, Bežanijsko groblje, Zelengorska, naselje Soko salaš, Novo groblje, Zvezdarska šuma, Banjička šuma, Ada Ciganlija, Makiš, Nasip 45. Blok ka Ostružnici, Surčinsko polje, Vinogradska ulica, Paviljoni, Blokovi 44,45, Zemun Donji grad, Zemun Gornji grad, naselje Sutjeska, Blok 19A.

Zaprašivaće se i Staro Sajmište, Ušće, zelenilo oko Palate Srbije, Zemunski Kej, Retenzija, Blok 70,70A, Novi Grad, Bežanijska kosa i Blok 49, Plavi Horizonti, Školsko dobro, Stara Bežanija, Kalvarija, Blokovi 61,62,63,64, Studentski grad, Blokovi 1-4, Nova Galenika, naselja Belarica i Ekonomija, Blokovi 71 i72, naselja Belvil, Altina , Blokovi 21-30, Blokovi 37-41, naselja Sava Kovačević, Zemun polje, Radio far i Vojni put Zemun.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah, navodi se u saopštenju.

Iz tog preduzeća apelovali su na građane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume, stara burad, kao i da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju.

Apeluju takođe da ekipama „Gradske čistoće“ omoguće nesmetan rad, jer će ove godine to biti izuzetno važno, imajući u vidu veoma nepovoljne vremenske uslove, i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe „Gradske čistoće“ nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Letnji Virusi: Kako se Šire Tokom Vrelih Dana i Šta Možemo...

0
Letnji virusi su virusi koji postaju posebno aktivni tokom vrelih dana, kada visoke temperature i vlažnost stvaraju idealne uslove za njihovo širenje. Ovi virusi najčešće...
- Oglasi -