NaslovnaPolitikaMinistarka za brigu o porodici Milica Đurđević Stamenkovski predlaže uvođenje đačkih uniformi...

Ministarka za brigu o porodici Milica Đurđević Stamenkovski predlaže uvođenje đačkih uniformi za osnovce, zajedno sa predlogom za odabir boje

-

- Oglasi -

Jučer je Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Milica Đurđević Stamenkovski, izjavila da njena inicijativa o uvođenju đačkih uniformi u osnovnim školama nije pokušaj nametanja, već želi započeti dijalog s obrazovnim institucijama na preporučenoj osnovi kako bi se objasnila važnost ove ideje.

„Nemamo nameru da bilo kome nametnemo ili uniformišemo, ali smatramo da je važno uspostaviti red kako bi deca razvila osećaj odgovornosti. Deca koja funkcionišu unutar uspostavljenih pravila bolje napreduju, razvijaju bolje navike i poštuju pravila.

Kada naučite da poštujete određene norme, postajete odgovorniji u životu“, izjavila je Đurđević Stamenkovski za TV Pink.

Prema njenim rečima, to bi olakšalo budžet roditelja, jer bi sva deca bila obučena za školu, što bi bilo relaksirajuće. Istakla je da je mnogo ljudi podržalo ovu ideju i da bi mnogi podržali uvođenje prikladnih uniformi u školama.

„Npr. u bojama naše trobojke, zašto da ne. Mislim da je važno vratiti poštovanje u osnovne škole“, rekla je Đurđević Stamenkovski, kako prenosi „Danas“.

Takođe je dodala da će o svemu tome razgovarati sa ministarkom prosvete, Slavicom Đukić Dejanović.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Letnji Virusi: Kako se Šire Tokom Vrelih Dana i Šta Možemo...

0
Letnji virusi su virusi koji postaju posebno aktivni tokom vrelih dana, kada visoke temperature i vlažnost stvaraju idealne uslove za njihovo širenje. Ovi virusi najčešće...
- Oglasi -