NaslovnaSvetKo je Annalena Baerbock koja LIČNO preti svima da MORAJU DA GLASAJU...

Ko je Annalena Baerbock koja LIČNO preti svima da MORAJU DA GLASAJU za rezoluciju o Srebrenici!

-

- Oglasi -

Ko je Annalena Baerbock ? Plagijator knjige „Jetzt. Wie wir unser Land erneuern“ učesnica ostalih afera! 

Annalena Baerbock je nemačka političarka i članica stranke Zeleni (Bündnis 90/Die Grünen). Rođena je 15. decembra 1980. godine u Hanoveru, Nemačka. Od decembra 2021. godine, ona obavlja funkciju ministarke spoljnih poslova Nemačke. Pre nego što je postala ministarka, Baerbock je bila kopredsednica stranke Zeleni zajedno sa Robertom Habeckom od 2018. do 2022. godine.

Baerbock je studirala političke nauke i javno pravo na Univerzitetu u Hamburgu, a potom je magistrirala međunarodno pravo na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka (LSE). Pre nego što je ušla u politiku, radila je kao novinarka i politička savetnica.

Poznata je po svojoj posvećenosti pitanjima zaštite životne sredine, klimatskih promena, ljudskih prava i socijalne pravde. Kao liderka Zelenih, bila je ključna figura u promovisanju ambicioznih klimatskih politika i održivog razvoja u Nemačkoj i Evropi. Učestvovala je kao kandidatkinja Zelenih za kancelarku na saveznim izborima 2021. godine, ali njena stranka nije osvojila dovoljan broj glasova da formira vladu. Ipak, Zeleni su postali deo koalicione vlade predvođene Socijaldemokratskom partijom (SPD) i Slobodnom demokratskom partijom (FDP).

Njene AFERE!

Annalena Baerbock je bila umešana u nekoliko kontroverzi i afera tokom svoje političke karijere:

  1. Nepoentisanje u biografiji: Tokom 2021. godine, Baerbock je bila kritikovana zbog nepravilnosti u svojoj biografiji. Naime, ispostavilo se da su neki podaci u njenoj biografiji bili preuveličani ili netačni, uključujući njene članstva u određenim organizacijama i radna iskustva.
  2. Finansijski izveštaji: Takođe, 2021. godine, otkriveno je da nije prijavila određene dodatne prihode koje je dobila kao članica Bundestaga. Kasnije je priznala grešku i prijavila te prihode.
  3. Plagijati: Knjiga koju je objavila, „Jetzt. Wie wir unser Land erneuern“ (Sada. Kako ćemo obnoviti našu zemlju), postala je predmet optužbi za plagijat. Kritičari su tvrdili da su delovi knjige preuzeti iz drugih izvora bez adekvatnog navođenja izvora.

Jetzt. Wie wir unser Land erneuern

Ove kontroverze su izazvale značajnu pažnju medija i kritike političkih protivnika. Iako su ovi incidenti narušili njen ugled i podršku u određenim periodima, Baerbock je ostala istaknuta figura u nemačkoj politici i nastavila je da igra važnu ulogu kao ministarka spoljnih poslova Nemačke.

Koja je njena uloga o rezoluciji o Srebrenici?

Annalena Baerbock je aktivno podržavala usvajanje rezolucije o Srebrenici u nemačkom Bundestagu. Nemački parlament je 2022. godine usvojio rezoluciju kojom se masakr u Srebrenici iz 1995. godine, u kojem su snage bosanskih Srba ubile više od 8.000 muslimanskih muškaraca i dečaka, zvanično priznaje kao genocid.

Baerbock, kao članica stranke Zeleni i zagovornica ljudskih prava, bila je jedan od ključnih glasova u podršci ove rezolucije. Njeno zalaganje za priznanje genocida u Srebrenici deo je šireg napora da se osigura pravda za žrtve i preživjele, te da se promovira pomirenje i stabilnost u regionu Balkana.

Baerbock i njeni saradnici u stranci Zeleni veruju da je važno da se jasno imenuju i priznaju zločini počinjeni tokom ratova na Balkanu kako bi se izgradili temelji za trajni mir i pomirenje u regionu.

KOJE SVE ZLOČINE JE NAPRAVILA NEMAČKA! DA VAS PODSETIMO

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Letnji Virusi: Kako se Šire Tokom Vrelih Dana i Šta Možemo...

0
Letnji virusi su virusi koji postaju posebno aktivni tokom vrelih dana, kada visoke temperature i vlažnost stvaraju idealne uslove za njihovo širenje. Ovi virusi najčešće...
- Oglasi -