NaslovnaSvetEUKakva je danas situacija na ulicama EU ? VIDEO

Kakva je danas situacija na ulicama EU ? VIDEO

-

- Oglasi -

Današnja situacija na ulicama EU je relativno mirna, ali postoje neki značajni protesti koji se odvijaju:

Poljoprivrednici: Protesti poljoprivrednika se nastavljaju širom Evrope, sa traktorima koji blokiraju ulice i demonstrantima koji se okupljaju ispred vladinih zgrada i sedišta EU. Poljoprivrednici zahtevaju bolje cene, manje regulacije i veću zaštitu od jeftinog izvoza izvan EU. Protesti su ponekad bili burni, sa sukobima s policijom i materijalnom štetom.

Protesti za i protiv EU u Poljskoj: U Varšavi su održani istovremeni protesti za i protiv EU. Stotine hiljada ljudi izašlo je na ulice da izrazi podršku EU i odbrani poljsko članstvo u Uniji. Međutim, nekoliko hiljada desničarskih demonstranata također je protestovalo protiv „diktature Brisela“, tvrdeći da EU krši poljski suverenitet.

Ostali protesti: Manji protesti održavaju se i u vezi s raznim drugim pitanjima, uključujući troškove života, klimatske promene i vladine politike.

Ukupno gledano, atmosfera u EU je napeta, ali za sada se ne dešavaju masovni neredi. Vlade i liderski predstavnici EU pozivaju na dijalog i kompromis kako bi se reešili problemi koji su doveli do protesta.

Važno je napomenuti da je ovo samo opći pregled situacije i da se specifična stanja mogu razlikovati od zemlje do zemlje. Za najnovije informacije o protestima u određenoj zemlji, preporučujem da pratite lokalne vesti.

Tužni snimci iz Amerike:

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Vaš Vodič Kroz Čvoriće na Štitnoj Žlezdi: Kada je Vreme za...

0
 Čvoriće na Štitnoj Žlezdi, mala ali moćna, igra ključnu ulogu u našem organizmu, regulišući metabolizam i mnoge druge važne funkcije.   Nažalost, problemi sa štitastom žlezdom...
- Oglasi -