NaslovnaSvetIrakli Kobahidze premijer Gruzije: Jedan evropski komesar mi preti da ću proći...

Irakli Kobahidze premijer Gruzije: Jedan evropski komesar mi preti da ću proći kao Fico

-

- Oglasi -

Gruzijski premijer Irakli Kobahidze izjavio je da mu je jedan evropski komesar zapretio da će proći kao bivši slovački premijer Robert Fico. Kobahidze, poznat po svojim kritičkim stavovima prema Zapadu, tvrdi da je ova pretnja povezana sa trenutnim političkim pritiscima koje njegova vlada trpi zbog zakona o „stranim agentima. Al Jazeera Balkans)​​ (Naslovi.net)​.

Ovaj zakon, koji je nedavno usvojen, zahteva od organizacija koje dobijaju više od 20% sredstava iz inostranstva da se registruju kao „organizacije koje rade za strane interese„.

Ovaj zakon je izazvao velike proteste u Gruziji i osude međunarodne zajednice, posebno EU, koja je upozorila da bi njegovo usvajanje moglo ozbiljno ugroziti aspiracije Gruzije za članstvo u Uniji.

Kobahidze je takođe odbio posetu SAD nakon što su mu postavljeni uslovi vezani za obustavu rasprave o ovom zakonu, što dodatno komplikuje odnose Gruzije sa zapadnim zemljama.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Advertisment -

POSLEDJE DODATO

Stoltenberg

Stoltenberg Oštro Upozorio Kinu: Ako Ne Prestanete Da Podržavate Rusiju, Slediće...

0
Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, izjavio je danas za BBC da će Kina snositi posledice ako ne promeni svoje ponašanje i nastavi da podržava...