NaslovnaBeogradEkološka akcija na Velikom ratnom ostrvu

Ekološka akcija na Velikom ratnom ostrvu

-

- Oglasi -

Predstavnici kompanije „Lukoil Srbija”, uz podršku JKP-a „Zelenilo – Beograd”, sproveli su akciju čišćenja otpada na delu Velikog ratnog ostrva, gde je prikupljeno 40 džakova plastičnog i staklenog otpada koji Dunav nanosi, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Zaposleni u „Lukoilu” su pod vođstvom inženjera šumarstva iz „Zelenila” Luke Tubića sproveli neophodnu prolećnu akciju čišćenja zbog naplavina koje reka donese na ostrvo u toku zimskog perioda.

Čišćenje je sprovedeno u priobalnom delu, na samom špicu ostrva koji se nalazi naspram Kule Nebojše. Budući da se radi o zaštićenom području na kome obitavaju brojne retke biljne i životinjske vrste, neophodno je bilo da se sve aktivnosti obavljaju u skladu sa važećim zakonskim propisima i uz brigu o bezbednosti učesnika.

„Zelenilo – Beograd” zahvaljuje ovoj društveno odgovornoj kompaniji na zajedničkom učestvovanju i saradnji u akciji čišćenja i uređivanja Velikog ratnog ostrva.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Vaš Vodič Kroz Čvoriće na Štitnoj Žlezdi: Kada je Vreme za...

0
 Čvoriće na Štitnoj Žlezdi, mala ali moćna, igra ključnu ulogu u našem organizmu, regulišući metabolizam i mnoge druge važne funkcije.   Nažalost, problemi sa štitastom žlezdom...
- Oglasi -