NaslovnaBeogradDačić jasan: Festival "Mirdita, dobar dan" skup visokog rizika!

Dačić jasan: Festival „Mirdita, dobar dan“ skup visokog rizika!

-

- Oglasi -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da je Festival „Mirdita, dobar dan“, čije je održavanje najavljeno za Vidovdan, 28. juna u Beogradu, skup visokog rizika i da bi organizatori trebalo da razmotre njegovo odlaganje.

„To jeste skup visokog rizika na taj dan, i trebalo bi razgovarati sa organizatorima kako bi uzeli u obzir mogućnost provokacija te da razmisle o eventualnom odlaganju festivala,“ rekao je Dačić.

Policiji nije prijavljen skup, rekao je on, dodavši da nije potrebno tražiti dozvolu policije jer se festival održava u zatvorenom prostoru.

„Skup nije prijavljen zato što nije reč o skupu na otvorenom za koji se traže dozvole. Iako postoji bezbednosni rizik, do sada nismo postupali po tom pitanju jer nikakvih najava tog događaja nije bilo prema Policijskoj upravi za grad Beograd,“ naveo je Dačić prilikom posete taktičko-tehničkom zboru u organizaciji uprava i jedinica MUP-a.

Šapić: Grad Beograd neće dati niti jednu saglasnost za korišćenje bilo koje javne površine ili gradskog prostora za održavanje festivala „Mirdita, dobar dan”

On je poručio da ministarstvo na čijem je čelu nastoji da deci približi ulogu policije.

„Treba prekinuti praksu da se deca plaše policije. Kriminalci treba da se plaše policije,“ rekao je Dačić novinarima u parku Šumice u Beogradu.

Ministarstvo se trudi da organizuje niz kreativnih kampanja i akcija s ciljem približavanja policije građanima, posebno deci. Dačić je naveo da ministarstvo sprovodi slične akcije i u oblasti saobraćaja.

„Cilj nam je da građani imaju poverenja u policiju, da će policija profesionalno obavljati svoj posao u zaštiti javnog reda i mira, borbi protiv organizovanog kriminala i u okviru svih drugih ovlašćenja koja su data Ministarstvu unutrašnjih poslova,“ rekao je Dačić.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

ALCARAZ

Alcaraz je pobedio Medvedeva i čeka protivnika u finalu Vimbldona.

0
CARLOS ALCARAZ se plasirao u finale Vimbldona nakon što je u polufinalu pobedio Danila Medvedeva rezultatom 6:7, 6:3, 6:4, 6:4. Medvedev je odigrao odličan...
- Oglasi -