NaslovnaBeogradČukaricaARITONOVIĆ VODI ČUKARICU: Održana Konstitutivna Sednica Skupštine Opštine Čukarica, Potvrđeno 45 Mandata

ARITONOVIĆ VODI ČUKARICU: Održana Konstitutivna Sednica Skupštine Opštine Čukarica, Potvrđeno 45 Mandata

-

- Oglasi -

ARITONOVIĆ VODI ČUKARICU: KONSTITUTIVNA sednica Skupštine gradske opštine Čukarica održana je danas. U okviru prve tačke dnevnog reda izabrani su članovi Verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata svih 45 odbornika.

Prethodno su usvojeni Izveštaj Izborne komisije GO Čukarica o rezultatima izbora održanih 2. juna i Izveštaj Verifikacionog odbora, kojim su potvrđeni mandati za svih 45 odbornika Skupštine gradske opštine Čukarica, saopštila je GO Čukarica.

Nov saziv Skupštine GO Čukarica čine 26 odbornika izborne liste „ALEKSANDAR VUČIĆ – ČUKARICA SUTRA“ (Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – SPS; Milan Krkobabić – Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda – PUPS – Solidarnost i pravda; Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija – JS; dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka – SRS; Aleksandar Vulin – Pokret socijalista – PS; Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka „Zavetnici“ – Zavetnici; Andreja Mladenović – Samostalna srpska stranka – Samostalna; Miloš Vučević – Srpska napredna stranka – SNS), četiri odbornika sa izborne liste „GRUPA GRAĐANA-ZA ZELENU ČUKARICU-KAD AKO NE SAD-DR DEJAN ŽUJOVIĆ“ i 15 odbornika sa izborne liste „Biramo Čukaricu“ – Stevan Banjac (Zeleno – levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak – Ćuta, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije).

Za predsednicu Skupštine ponovo je izabrana Lidija Jovanović, a za zamenicu predsednika Skupštine Tijana Šurbatović. Funkciju sekretara Skupštine u novom sazivu ponovo će obavljati Gordana Popović, dok će zamenica sekretara ponovo biti Jasmina Milošević, dodaje se u saopštenju.

U nastavku sednice Skupštine, a na predlog predsednice Jovanović, većinom odborničkih glasova za predsednika Gradske opštine Čukarica izabran je Nikola Aritonović, a za njegovog zamenika Petar Mandić.

Aritonović je istakao uverenje da zajedničkim radom mogu da se postignu značajni rezultati, kao i da se u dosadašnjem radu upoznao sa mnogim aspektima lokalne samouprave.

„Moja vizija za našu opštinu temelji se na transparentnosti, odgovornosti i aktivnom učešću svih relevantnih faktora, kao i građana u donošenju odluka. Smatram da svaki građanin ima pravo da se njegov glas čuje i da učestvuje u kreiranju naše zajedničke budućnosti,“ istakao je predsednik Gradske opštine Čukarica, Nikola Aritonović.

Dodao je da će u vremenu koje je pred nama rukovodstvo Gradske opštine Čukarica raditi na unapređenju kvaliteta života na opštini, otvarajući vrata svim građanima koji su spremni da svojim idejama i drugim akcijama afirmišu programske aktivnosti u bilo kojoj oblasti.

„Nastojaćemo da novim modelom funkcionisanja, koji je zasnovan na dijalogu, radeći na otvorenosti i transparentnosti, budemo jedna od najpoželjnijih beogradskih opština po meri čoveka,“ poručio je Aritonović.

Skupština opštine Čukarica takođe je imenovala članove Veća: Branku Spaić Fleger, Jelenu Milosavljević, Nikolu Đukanovića, Čedomira Sovtića, Đorđa Bulića, dr Slađanu Tomić, Dejana Josifoskog, Aleksandra Blagojevića i Miljana Ćeranića, koji će na čelu sa predsednikom sprovoditi različite projekte i aktivnosti u cilju poboljšanja uslova života građana Čukarice.

AVTOR/IZVORNovosti

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Vaš Vodič Kroz Čvoriće na Štitnoj Žlezdi: Kada je Vreme za...

0
 Čvoriće na Štitnoj Žlezdi, mala ali moćna, igra ključnu ulogu u našem organizmu, regulišući metabolizam i mnoge druge važne funkcije.   Nažalost, problemi sa štitastom žlezdom...
- Oglasi -