NaslovnaPolitikaAleksandar Vučić o "SKRIVANJU DOLASKA" Olene Zelenske: Nekima je dovoljno i nije...

Aleksandar Vučić o „SKRIVANJU DOLASKA“ Olene Zelenske: Nekima je dovoljno i nije važno što su nepismeni

-

- Oglasi -

Mediji pod kontrolom Dragana Šolaka nedostaju ideje za kritike na račun vlasti i predsednika, pa su sada izneli tvrdnju da je Aleksandar Vučić pokušao ‘sakriti’ Zelensku.“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Kotoru, gde se održava samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije.

Vučić je tim povodom govorio i o nedavnoj poseti Olene Zelenske, kao i napadima opozicije koji su ga optužili da je prikrivao njen dolazak.

Naime, Olena Zelenska, supruga predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, boravila je u dvodnevnoj poseti Srbiji. Sa njom je u delegaciji bio i ministar spoljnih poslova ove zemlje Dmitro Kuleba.

Međutim, medijima u vlasništvu Dragana Šolaka ponestalo je ideja za napade na sopstvenu državu i predsednika iste, pa su sada smislili da je Aleksandar Vučić pokušao da „sakrije“ Zelensku.

– Pokušaj zvaničnika Srbije da što više prikriju posetu ukrajinske prve dame Olene Zelenske i šefa diplomatije Dmitra Kulebe predstavlja jasan signal da je Beograd pokušao da ne upada u oči Moskvi – zapažanje je Šolakove Nove.

– Pitanje oko dolaska ministra spoljnih poslova (Ukrajine), nikada ne kačimo zastave za ministre spoljnih poslova, mogli ste da primetite. Elementarni protokol bi neko morao da zna, kačimo za šefove država i Vlada.Ili velike samite, to znaju ljudi, ali nekima je dovoljno i nije važno što su nepismeni, dovoljno je da budu bezobrazni i da takve gluposti izgovaraju – rekao je predsednik Srbije. 

Kako je izgledalo „prikrivanje“ Olene Zelenske

Dakle, da je u pitanju nonsens govori nekoliko javnih pojavljivanja prve dame Ukrajine, koje je u medijima propraćeno sa velikom pažnjom.

Obilazak Biblioteke grada Beograda u društvu supruge predsednika Srbije Tamare Vučić

U prisustvu suprugа predsednika Srbije i Ukrajine, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu potpisan je sporazum o naučnoj, obrazovnoj i kulturnoj saradnji između beogradskog univerziteta i Narodnog univerziteta u Kijevu „Taras Ševčenko“.

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić zajedno sa suprugom predsednika Ukrajine Olenom Zelenski obišla je Centar za mlade u Beogradu (CEZAM)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je prvu damu Ukrajine Olenu Zelensku, u ponedeljak 13. maja 2024.godine u 16.00 časova. Sastanak je bio u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

„Skrivanje“ Kulebe

Takođe, ista je situacija i kada je u pitanju skrivanje najvažnijeg čoveka ukrajisnke diplomatije.

Sastanak premijera Miloša Vučevića sa Dmitrom Kulebom
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala se sa Dmitrom Kulebom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom o unapređenju bilateralnih odnosa, kao i o evropskom putu dveju zemalja

Vučić o poseti Zelenske i Kulebe

I povrh svega, „prikrivanje“, kako to Nova zove, objavljeno je u gotovo svim medijima, ali i na Instagram profilu predsednika Vučića koji u ovom trenutku prati 211 hiljada pratilaca širom celog sveta.

– A šta vi u stvari hoćete od mene? Od svog predsednika? Šta u stvari želite od mene? Da ne razgovaram sa zemljom od 40 miliona stanovnika, koja nikad ništa nažao Srbiji nije uradila, koja nije priznala Kosovo. A pritom imam zadatak i obavezu koju ste mi vi dali. Da ih molim da ne budu na drugoj strani povodom Saveta Evrope u Strazburu ili gde god. I da ne budu protiv nas i u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija – rekao je Vučić o ovoj poseti.

AVTOR/IZVORRepublika

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Letnji Virusi: Kako se Šire Tokom Vrelih Dana i Šta Možemo...

0
Letnji virusi su virusi koji postaju posebno aktivni tokom vrelih dana, kada visoke temperature i vlažnost stvaraju idealne uslove za njihovo širenje. Ovi virusi najčešće...
- Oglasi -