NaslovnaSvetAktivistički levičarski ludaci konačno dobijaju po glavi u SAD-u

Aktivistički levičarski ludaci konačno dobijaju po glavi u SAD-u

-

- Oglasi -

Studentski „revolucionari“ u SAD-u počeli su da dobijaju po glavi. Prešli su granicu i sudarili se sa moćnim jevrejskim lobijem. Univerzitetske uprave se sramotno ograđuju od čudovišta koje su same stvorile. Američka desnica pokušava da iskoristi priliku i očisti univerzitete od levičarskog radikalizma.

Desilo se ono što smo već predvideli na našim stranicama – aktivistički ludaci koji poslednjih nedelja divljaju po kampusima američkih univerziteta ili ih čak zauzimaju, počeli su da dobijaju po glavi. To ih je iznenadilo, jer u svojoj zaslepljenosti i osećaju nadmoćnosti i nedodirljivosti nisu shvatili da su prešli granicu.

Podsetimo se – aktivistički profesori su poslednjih decenija svojom progresivnom politikom pretvarali univerzitete iz centara znanja u konformističke kasarne. „Ometajuće“ kolege su sistematski izgurali sa univerziteta, uz pomoć medija disciplinovali univerzitetske uprave i vršili pritisak na upravne odbore i nadzorne savete.

Aktivisti u studentskim savetima vršili su pritisak na konzervativne studente, dok ih nisu prisilili da odu ili ih slomili da se pridruže masi. Američki univerziteti su postali inkubatori ludih progresivnih ideja, odakle potiču „woke“ ludosti koje se preko medija šire po celom svetu.

Povezano sa tim, sprovode „istraživanja“ koja opravdavaju lude leve liberalne agende i prekrivaju ih plaštom „stručnosti“. Većinu nasilnih demonstracija i nereda u poslednjim godinama organizovali su sa američkih univerziteta.

Ludaci su preuzeli ludnicu

Tako su, na primer, studenti 2020. godine vodili “leto ljubavi”, kada su gorele zgrade u američkim gradovima, a rulja ih je pljačkala, sve „pod firmom borbe protiv rasizma“. Te nerede levičarski mediji su označavali kao „pretežno miroljubive“! Bili su i prvi u uništavanju kipova i spomenika povezanih s američkom istorijom, tvrdeći da se bore protiv “veličanja rasističke prošlosti”. Omeli su i saobraćaj, jer su navodno “borili za planetu”. Američki univerziteti su bili prvi i u protivizraelskim odnosno pro-palestinskim demonstracijama koje se poslednjih meseci odvijaju u SAD. U vezi s tim, situacija je počela da se komplikuje.

Demonstracije su se sudarile sa moćnim jevrejskim lobijem, koji značajno utiče na američke finansije, pravo, industriju zabave, medije, pa čak i na akademske krugove. Mnogi članovi ovog lobija su u upravnim odborima američkih univerziteta i mnogi od njih doniraju svoj novac univerzitetima. Takođe imaju značajan uticaj i na politiku. Ovaj lobi je demonstracije proglasio antisemitskim, pa su se univerziteti našli u problemima.

 

Kako se lepo kaže, ludaci su preuzeli ludnicu i besni studentski saveti su izmakli kontroli svojim stvaraocima – aktivističkim profesorima. Situacija se toliko razvila da su podivljali studenti proglasili univerzitete Columbia u Njujorku i GWU u prestonici Vašington za “narodne univerzitete” pod vođstvom studentskih aktivističkih odbora. Na mnogim drugim kampusima počeli su postavljati kampove, tvrdeći da sada osnivaju autonomne zone unutar univerziteta. Ovo je nadogradnja “sigurnih zona”, prakse poslednjih godina, prema kojoj žene, crnci i druge “potlačene manjine” na univerzitetima dobijaju prostor gde mogu “družiti se i deliti svoje traume” bez prisustva večitog zla − belog muškarca.

Revolucionari se sudarili sa jevrejskim lobijem

Ovih dana progresivni aktivisti su “belom muškom agresoru” dodali i jevrejske studente, zabranivši im pristup učionicama, bibliotekama, zajedničkim prostorijama, a u nekim slučajevima i samim kampusima.

To je bila granica koju nisu smeli da pređu. Dok su napadi na bele muškarce u ovim vremenima političke korektnosti potpuno “prikladni”, maltretiranje jevrejskih studenata dovelo je do “protivreakcija”. Jevrejski lobi je, kako je rečeno, snažan i uticajan u politici. Donatori su upravama univerziteta zapretili obustavom finansiranja, a preko svojih pristalica u zakonodavnim telima, jevrejski lobi je univerzitetima zapretio i obustavom budžetskih subvencija.

Republikanci su “proizraelski” nastrojeni, dok se demokrate, iako podržavaju levičarske aktiviste, ne usuđuju da se zamere jevrejskom lobiju. Važno je napomenuti da tri četvrtine jevrejskih glasača glasaju za demokrate, što je dovelo do toga da su se na kraju demokrate okrenule protiv studenata i drugih aktivista koji su ionako “pobegli s lanca”. Čak su i levi liberalni mediji, koji su tokom levičarskog paljenja gradova govorili o pretežno miroljubivim demonstracijama, počeli da osuđuju “nedopustive antisemitske ispade”.

Lokalne vlasti (većina kampusa se nalazi u gradovima i okruzima kojima upravljaju demokrate), koje obično drže policiju na kratkoj uzici tokom levičarskih ispada, sada su poslale čuvare reda u akciju.

Čak je i iz Bele kuće, gde se tokom celog predsednikovanja Džoa Bajdena podržavaju svi mogući levičarski ispadi, upozoreno da bi u krajnjem slučaju za obezbeđivanje reda na kampusima mogli poslati Nacionalnu gardu, tj. teritorijalnu vojsku.

Sramota univerzitetske uprave

Veliki broj policajaca njujorške policije (NYPD) preplavio je u utorak kampus univerziteta Kolumbija, nakon što im je uprava univerziteta omogućila ulazak i pomoć u ponovnom preuzimanju kontrole. Policija je stigla sa kacigama i štitovima. Ispred zgrade Hamilton Hall, koju su zauzeli “revolucionari”, okupili su se oko oklopnog vozila sa merdevinama, preko kojih su policajci mogli da uđu u zgradu kroz prozor na gornjem spratu.

Organi reda su za kratko vreme izvršili desetine hapšenja, uklonili više barikada i očistili celu zgradu od “revolucionara”. Nekoliko tvrdoglavih aktivističkih profesora je na rubu događaja vrištalo zbog “nasilja”, ali se većina njihovih kolega povukla i nada se da događaji neće ugroziti njihove profesure. Uprava univerziteta brzo je izdala saopštenje u kojem pokušava da opere odgovornost za stanje koje je dovelo do haosa. “Verujemo da su u grupi koja je upala u zgradu studenti, ali da ih vode pojedinci koji nisu povezani sa univerzitetom,” navodi uprava Kolumbije u svojoj izjavi.

Hoće li univerziteti biti očišćeni od levičarskog aktivizma?

Policija je intervenisala i na nekim drugim kampusima, posebno na UCLA u Kaliforniji, gde su se sukobili “propalestinski” i “projevrejski” studenti. Ovi drugi su optužili prve da su pretukli jevrejsku studentkinju, pa su napali “propalestinski tabor” kako bi se obračunali. Policija je prekinula tuču, razdvojila grupe i počela da rastura tabor. Na nekim kampusima policija je privela one koji su najviše razbijali i dolivali ulje na vatru. Bilo je komično gledati snimke “revolucionarnih boraca” u punoj borbenoj opremi kako cvile kao deca dok ih policija sprovodi u interventna vozila.

Zanimljiv događaj desio se na univerzitetu u Severnoj Karolini, gde je grupa studenata skinula palestinsku zastavu i ponovo podigla američku, fizički je braneći od šokiranih “revolucionara”, koji više nisu navikli na tako otvoreno protivljenje na univerzitetskom tlu. Na internetu je skupljeno više od 200.000 dolara donacija za “branioce zastave” kako bi mogli unajmiti advokate ako budu imali bilo kakve probleme zbog svog patriotskog čina.

Očigledno se kolo okrenulo i američka desnica (za razliku od evropske, koja ne ume da uvidi priliku čak ni kada bi je ugrizla za zadnjicu) pokušaće da iskoristi ovu situaciju da očisti univerzitete od levičarskog aktivizma. Guverner Floride DeSantis već je najavio da će “izbaciti” sve koji su učestvovali u “antisemitskim demonstracijama”, a slične najave dolaze i iz Teksasa i Arizone.

 

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Letnji Virusi: Kako se Šire Tokom Vrelih Dana i Šta Možemo...

0
Letnji virusi su virusi koji postaju posebno aktivni tokom vrelih dana, kada visoke temperature i vlažnost stvaraju idealne uslove za njihovo širenje. Ovi virusi najčešće...
- Oglasi -