NaslovnaPolitikaAkademik Vladica Cvetković Kritikuje Opoziciju i Medije zbog Dezinformacija o Litijumu

Akademik Vladica Cvetković Kritikuje Opoziciju i Medije zbog Dezinformacija o Litijumu

-

- Oglasi -

Akademik Vladica Cvetković, profesor na Rudarsko-geološkom fakultetu i jedan od inicijatora ProGlasa, izazvao je buru gostujući na televiziji N1.

U svom nastupu, Cvetković je oštro kritikovao N1 i Novu, tvrdeći da te televizije šire dezinformacije o rudniku litijuma.

„Ne možete iznositi mišljenje o litijumu ako niste stručni,“ izjavio je Cvetković, aludirajući na česte izjave novinara i njihovih gostiju koji započinju svoje komentare sa „nisam stručan, ali…“.

Cvetković je takođe stao u odbranu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, naglasivši da nije fer kriviti ga za sve. Njegove reči su odjeknule, postavivši pitanje o odgovornosti i kompetenciji u javnom diskursu o važnim pitanjima poput rudnika litijuma.

Akademik Vladica Cvetković, profesor na Rudarsko-geološkom fakultetu i jedan od inicijatora ProGlasa, nastavio je svoje kritike opozicionim medijima, ističući i izjavu opozicionara Dušana Teodorovića koji je rekao da je „odlučeno da se sprži istočna Srbija“.

Novinarka Danica Vučenić pokušala je da odbrani Teodorovića tvrdeći da je to bila metafora, na šta je Cvetković odgovorio:

– Ne, nije metafora. Ne možete se igrati sa ozbiljnim stvarima koje uključuju emotivna odlučivanja i ponašanja. Ako kažete da je odlučeno da se sprži istočna Srbija, morate odmah postaviti pitanje „ko je to odlučio?“ – rekao je Cvetković, naglasivši da ne može za sve biti kriv predsednik Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
unesite svoje ime ovde

- Oglasi -
 

POSLEDJE DODATO

Letnji Virusi: Kako se Šire Tokom Vrelih Dana i Šta Možemo...

0
Letnji virusi su virusi koji postaju posebno aktivni tokom vrelih dana, kada visoke temperature i vlažnost stvaraju idealne uslove za njihovo širenje. Ovi virusi najčešće...
- Oglasi -